Energiecafé opgewekt in Rheden

Wanneer: Woensdag 4 apr 2018

Onze energievoorziening verandert en zal in de aankomende decennia nog ingrijpender gaan wijzigen. Niet langer fossiel en ver weg, maar opwekking op duurzame wijze en lokaal. Deze energietransitie heeft gevolgen. Bijvoorbeeld voor het landschap waarin nieuwe energie-installaties als zonnevelden of biomassaketels een plek krijgen. Hoe zien we dat voor ons in Rheden?

 

Bureau Greenspread heeft voor de gemeente Rheden de verschillende manieren om energie op te wekken in kaart gebracht. Aan de hand van die inzichten gaan we in gesprek.

 

Wij nodigen u uit om mee te denken. Bent u erbij?

 

Locatie: De Boecop, De Steeg

Datum: woensdag 4 april 2018

Aanvang: 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Aanmelden: duurzaam@rheden.nl o.v.v. aanmelding energiecafé

 

Programma

Sander Kooper van Greenspread presenteert zijn conclusies. Hij laat zien wat de energievraag in de gemeente Rheden is en geeft inzicht in de mogelijkheden van zonne-energie, waterkracht, warmte- en koudeopslag, collectieve warmte en biomassa. Hij schetst de voordelen en de nadelen. Vervolgens vertelt een aantal actieve partners waar zij kansen en uitdagingen zien.

 

Hierna is de vloer aan de u: welke technieken hebben uw voorkeur? Welke passen bij Rheden? Waar ziet u de meeste mogelijkheden? En onder welke voorwaarden?

 

Neem iemand mee

Omdat energie iedereen aangaat, nodigen we u uit om iemand mee te nemen naar deze bijeenkomst. Bijvoorbeeld een vriend, buurvrouw, collega of familielid. Voorkennis over energieopwekking is niet nodig.

 

Vervolg

Na deze bijeenkomst volgt een tweede sessie waarin we verder ingaan op de energietransitie en het landschap: hoe ziet het Rhedense energielandschap van de toekomst eruit?

Wij hopen u te zien!

 

© 2022 creaza.nl / Ondernemers Club Rheden / Privacy Verklaring